Frissítések

2020. május 1.
Elkészült a Kyoshi felemelkedése. Ez azt jelenti, hogy a komplett könyv letölthető pdf-ben, de ez még nem a kész fordítás. Kicsit pihen a szöveg (meg a fordító 🙂 ), aztán egy teljeskörű átnézés és hibajavítgatás után lesz egyrészt egy végleges pdf, illetve terv az epub és mobi formátum is. (Csak szemléltetésképp: a végleges verzióból kikerülnek majd az olyan hülyeségek, mint a kancellár vagy bestia, és egységesítve lesznek teljesen észrevehetetlen, de fordítói szemmel bosszantó apróságok 😆 )

2020. április
A Kyoshi felemelkedése a 18-25. fejezettel bővült.

2020. március
A Korra legendája – A birodalom romjai a harmadik kötettel véget ért. míg a Kyoshi felemelkedése haladt tovább a 14-17. fejezettel.

2020. február
Elkészült a Kaze Hikaru komplett 27. kötete.

2019. december
A Kyoshi felemelkedéséből elkészült a 13. fejezet is.

2019. november
Ment tovább a Kyoshi felemelkedése, ezúttal a 10-12. fejezetekkel, valamint a Korra legendája – A birodalom romjai a második kötettel.

2019. október
A Kyoshi felemelkedése 5-9. fejezetei készültek el ebben a hónapban.

2019. szeptember
A Könyvek szekcióban elérhetők a Kyoshi felemelkedése újabb fejezetei.

2019. augusztus
Korántsem biztos, hogy az egész könyv le lesz fordítva, mert rengeteg melóval jár, mindenesetre ízelítőnek felkerült az Avatár – Kyoshi felemelkedése regény előszava és első fejezete a Könyvek oldalra.

2019. június
A Kaze Hikaru teljes 26. kötete elkészült.

2019. május
Felkerült a Korra legendája – A birodalom romjai első kötete. Ezen kívül az Avatárhoz kapcsolódó regény jelenik meg a nyáron, a Kyoshi felemelkedése, ebből közöltek le egy részletet, ami nálunk is olvasható 🙂 (Az majd elválik, hogy le lesz-e fordítva a komplett mű, azért ez nem egy könnyed light novel így első blikkre.)

2019. január
Nem igazán megy ez a rendszeres frissítősdi, mindenesetre most legalább a Kaze Hikaru rajongói örülhetnek, mert felkerült a komplett 25. kötet az oldalra. Ezzel együtt tesztképpen ez a sorozat már Megáról is letölthető, meglátjuk, beválik-e, és akkor visszakerül minden oda, mert a Mediafire kezd kicsit sokat reklámozni :/ Ezen kívül a Korra legendája – Hatalmi harc lekerült az oldalról, mivel a Szukits Kiadó gondozásában megjelent magyarul – és büszkén jelentjük, hogy a kicsit kipofozott boukendanos szöveggel! 🙂 Szóval hajrá, tessék beruházni rá, hátha lesz még a jövőben további Avatár-képregény magyarul! 🙂

2018. május
Letölthető az idei Free Comic Book Dayre készült avatáros képregény, a Korra legendája – Elveszett kiskedvencek.

2018. február
Még senki ne temessen minket, légyszi – felkerült a Korra legendája – Hatalmi harc 2. kötete.

2017. augusztus
Lezárult a Kaze Hikaru 24. kötete a 120-121. fejezettel és újabb Avatár-univerzumos képregény startolt el a Korra legendája – Hatalmi harc 1. kötetével.

2017. július
Újabb gyöngyszemmel bővült a Kensin-univerzum – van, akit ez még meglep? 😀  -, olvasható az Asitaró, a bűnöző története című, kellemes kis két fejezetes szösszenet, ami voltaképp felvezetése egy hamarosan induló új Kensin-sorozatnak 🙂 Emellett a 3. kötettel lezárult az Avatár – Észak és dél és elstartolt a Kaze Hikaru 24. kötete.

2017. március
Felkerült az Avatár – Észak és dél 2. kötete.

2017. február
Lezárult a Jae no szakura a 11-12. fejezettel, juhú~

2017. január
Valahogy sikerült innen lefelejteni, de karácsonykor a 9. fejezettel bővült a Jae no Szakura, amit most egy 10. fejezettel is megtoldunk, és BÚÉK mindenkinek! 🙂

2016. október
Felkerült az Avatár – Észak és dél 1. kötete.

2016. május
Bár ez nem manga (amerikai a rajzoló), az Avatár-univerzum része, így a Free Comic Book Day-re készült Korra legendája – Életre szóló barátság c. rövidke képregényhez is készítettünk fordítást 🙂

2016. április
Az Avatár – Füst és árny a 3. kötettel le is zárult 🙂

2016. január
Felkerült az Avatár – Füst és árny 2. kötete.

2015. december
A Jae no szakura 8. és a Kaze Hikaru 114-115. fejezetével kívánunk mindenkinek boldog karácsonyt 🙂

2015. november
Sikerült haladni a Kaze Hikaruval, így olvasható a 113. fejezet 🙂

2015. október
Új projekt indult, az Avatár képregények közül a Füst és árny című, ami el is startolt az első kötettel.

2015. augusztus
A Kaze Hikaru 111. fejezete ki lett javítva, illetve kikerült a 112. fejezet is. A könyveknél az Egy diplomata Japánban folytatódott a 17. fejezettel.

2015. június
Felkerült az Egy diplomata Japánban 16. fejezete.

2015. május
Sikerült abszolút lezárni a Korrát; fent van mind a négy könyv összes felirata kipofozva, kijavítva, és a Republic City Hustle című szösszenethez is készült felirat.  Emellett az Egy diplomata Japánban 15. fejezete is olvasható.

2015. április
Közel másfél év után sikerült elkészülni az Egy diplomata Japánban 14. fejezetével 😆 Emellett a Korra 2. könyvéhez is elkészült a feliratjavítás.

2015. január
… és még mindig Korra, jelen állás szerint az 1. és a 3. könyv nagyjából véglegesnek tekinthető feliratai felkerültek ( = minden ki van bennük javítva, amit 25 végignézés alatt sikerült kiszúrni és nagyobb tatarozás már nem várható, maximum kisebb és csak ha újabb 30 újrázás közben tényleg frappánsabb ötlet ugrik be valahova).

2014. december
A Korra legendája úgy-ahogy le lett zárva, ami azt jelenti, hogy a jövőben még lesz vele pepecselve, de a munka dandárja megvan 🙂

2014. november
Erős Korra legendája hónap volt; a 4. könyv 6-9. fejezeteihez készült felirat.

2014. október
A Korra legendájának záróévada kezdetét vette, az 1-5. részhez került fel felirat. Mangáknál a Kaze Hikaru 111. fejezete készült el, illetve A lángok ura befejező, 2. fejezete, amiből egyelőre a magazinos változat kikerül, aztán csere lesz, amint érkezik a kötet, mert Watsuki egész biztosan átrajzolta helyenként, és kiegészítette a saját kis kommentárjaival.

2014. szeptember
Új manga: A lángok ura; avagy Kenshin újratöltve. Elvileg összvissz két fejezet lesz 🙂
Elkészült a Korra legendájának 2. könyvéhez a javított, dvd-változathoz időzített felirat-pakk.

2014. augusztus
A Korra legendájának 3. könyve befejeződött 🙂

2014. július
A Korra legendájának 3. könyvéből a 3-7. fejezet készült el; míg az Ikeda-ja incidens 150. évfordulója alkalmából stílusosan Sinszen-sztoriból érkezett egy kis dömping, a Peace Maker 19-25. fejezetei készültek el, illetve a Jae no szakura, amiből pedig a 7. fejezet lett lefordítva 🙂

2014. június
Kezdetét vette a lassan hagyományosnak tekinthető éves Korra-maraton a harmadik könyv első két fejezetének feliratával.

2014. április
Az eredeti sorozat indulásának 20. évfordulójára elkészültek a Kensin – Filmes verzió utolsó fejezetei (7-10.). Egy másik mangával, a Jae no szakurával is sikerült haladni, a 3-6. fejezet lett meg 🙂

2014. március
Félpályához ért a Kensin – Filmes verzió az 5-6. fejezettel.

2014. február
Ez is vegyes hónap volt, Peace Maker 18. fejezettel, Kaze Hikaru 110. fejezettel és Kensin – Filmes verzió 4. fejezettel.

2014. január
Az évkezdés szép vegyesre sikerült: Jae no szakura 2. fejezet, Robog a busz 6-7. fejezet, Peace Maker 17. fejezet a mangáknál; könyvek terén pedig a Ruróni Kensin – Szélesvásznú átirat Prológusának második fele is felkerült.

2013. december
Ez a hónap már a mangákról szólt, a karácsony jegyében elég sokat is sikerült felpakolni. A Peace Maker a 16., a Kaze Hikaru pedig a 109. fejezettel bővült, míg két új (és rövid) projekt is elkezdődött, a Jae no szakura (ebből az első fejezet került ki), illetve a Robog a busz (ez meg rögtön öt fejezetet kapott). A Hinata no Ókami 3. fejezete szintén olvasható, bár ez a sorozat előreláthatólag az örökkévalóságig függőben marad, mert ezer éve nem hajlandóak folytatni az angol fordítást. 😦
A könyves részleget megint csak az Egy diplomata Japánban képvisel, a 13. fejezettel.

2013. november
Ez egy ilyen Korra-hónap volt, a 9-14. részekhez készült felirat.

2013. október
A Korra tovább haladt a maga alig pár részével (konkrétan 5-8.), mellé sikerült valami döbbenetes módon becsempészni egy Kaze hikaru 108. és egy Peace Maker 15. fejezetet is.

2013. szeptember
Elindult a Korra második évada, így a feliratoknál megtalálható az első négy része, letöltésre és online nézésre is 🙂
Azért mivel mangások vagyunk, a Kaze hikaru képviseli a japán részlegünket a 107. fejezettel.

2013. augusztus
Mangák terén egy rég várt frissítés történt: a Kaze hikaru komplett 21. kötetét sikerült kipofozni, és a 105. fejezet is elkészült, mivel kijött az amerikai kiadás; illetve a rajongói fordítás is haladt, így a 106. fejezet is felkerülhetett. Könyveknél az Egy diplomata Japánban 11-12. fejezete jelentett haladást.

2013. július
Kicsit vegyesebb lett ez a hónap, a mangák a Csatorna 10-29. fejezetével és a Ruróni Kensin – 0. fejezettel bővültek; a  Korra legendájának felirata is ki lett pofozva a dvd-kiadás okán; míg a könyves frissítést az Egy diplomata Japánban 10. fejezete jelentette.

2013. május
Felkerült a Reset vége, az 5-6. fejezet, a Peace Maker is folytatódott a 13-14. fejezettel, és elkészült a Csatorna teljes első kötete.

2013. április
A mangáknál folytatódott a HanaKimi a 28. fejezettel, emellett amolyan Cucui Tecuja-hónap volt: az Álomvilág és A gyűjtő c. oneshotok mellett felkerült a Selejtvadászat egykötetes mű és a Reset ~ Újraindítás~ 1-4. fejezete.
Könyvek terén a Hatos körzet bővült a 2. fejezettel és az Egy diplomata Japánban a 8-9. fejezetekkel, míg a filmeknél a Rjóma legendájának 2. része is feliratot kapott.

2013. március
A könyvek között immár olvasható a Ruróni Kensin – Szélesvásznú átirat Prológusának fele, illetve az Egy diplomata Japánban 6-7. fejezete; emellett egy új filmsorozat is felkerült a palettára, a Ryomaden (Rjóma legendája), ami egyelőre az első résszel startolt el.

2013. február
Mangák terén a Horimiya 2., a Kaze Hikaru 104., illetve a Kensin – Filmes verzió 2-3. fejezetével haladtunk, míg könyveknél felkerült a Hatos körzet első fejezete.

2013. január
Nem lehet panasz erre a hónapra, akadt itt mindenféle-fajta jóság, mi szem-szájnak ingere 🙂
Első körben december végi őrületünk, vagyis a film hatására sikerült végre megszülni a Ruróni Kensin – Filmes verzió legelső fejezetét; ezt követte a szintén hosszú ideig készült Slayers! regény, vagyis a Slayers-sorozat legelső kötete. Az Egy diplomata Japánban is bővült kicsit; míg a hasonló történelmi korban játszódó Kaze Hikaru 21. kötete beindult a 101-103. fejezetekkel. Akadt még egy db HanaKimi 27. (Fordítói üzenet: Ezúton is nagyon bocsi, amiért ennyit kellett várni rá, de ha minden igaz, legkésőbb márciustól rendszeres ütemben lesz Hanakimi újra 🙂 Köszi mindenkinek, aki kitartott!); és egy új projektünk is akadt, a Horimiya, ami szintén elrajtolt az 1. fejezettel.

2012. december
A karácsonyi szezon két újabb sorozatunk lezárását is magával hozta: a Busou renkin a 81-82., míg a Tokió lasztocska az 5-10. fejezetével került át a befejezett projektek közé. Mangák terén még a Peace Maker Kuroganéval is sikerült haladni, jelesül a 11-12. fejezettel, de az igazán nagy dobást nem is annyira ezek, inkább a testületileg fanolt Rurouni Kenshin film felirata jelenti, amit alig pár nappal a dvd kiadása után sikerült tető alá hozni.

2012. november
A Busou Renkin 9. kötetének végével immár ténylegesen a sorozat finisébe értünk; a 80. fejezet címe (Finálé) ne tévesszen meg senkit, jön még az igazi lezárás, a 10. kötet!

2012. október
Bár sanszos, hogy a rendszeresebb látogatók erre számítottak legkevésbé frissítés gyanánt, de bekerült a fenti menübe egy könyves részleg is, hátha valaki vevő az ilyesmire.

2012. szeptember
A 20. kötet amerikai kiadása alkalmából javításra került a Kaze hikaru 96-97. fejezete, illetve most már olvasható a kötet vége is, egész a 100. fejezetig. Azt még nem tudni, mikorra tervezik a 21. kötetet, esetleg lehet rugdosni az angol fanfordítót is, hogy csipkedje magát, és ne kelljen várni a hivatalos kiadásra.
Azért a Busou Renkin se maradhat el, a 74-77. fejezetek jó kis izgalmas részek 🙂

2012. augusztus
Kisebb szünet után a Busou Renkin nyolcadik kötetét is sikerült lezárni a 69-73. fejezetekkel.

2012. július
Csak hogy jusson némi manga erre a hónapra is: még mindig Busou Renkin friss, ezúttal a 67-68. fejezet.

2012. június
Ez ilyen sok határköves hónap volt errefelé 🙂
A Korra legendájának első évada (vagyis avatárosan szólva, első könyve) lezárult a 8-12. részekkel, a második évadot szintén feliratozzuk majd, amint elindul.
Az Embalming 3. kötetének végét is sikerült elérni a 15-16. fejezettel, ahogy a Peace Maker Kurogane 2. kötete is zárult a 7-10. fejezetekkel. (még mindkettőből van bőven, szóval ha bárkit is kivert volna a víz, hogy úristen, valamelyik véget ért, nem kell aggódnia :P) A Busou Renkinben szintén új kötetbe léptünk át, az 59-66. fejezetek vegyesen képviselik a 7-8. kötetet 🙂
Felkerült egy ezer éve dédelgetett projektünk is: a one-shotoknál megtalálható immár a Jamato Takeru. Bár nem egy egyszerű darab (kell hozzá némi vonzalom a mondák, pláne a japánok iránt), érdemes belenézni, a mangaka gyönyörűen rajzol és ez kivételesen egy full színes műve 🙂

2012. május
Korra legendája, 4-7. részig az Anime feliratok között.

2012. április
Folytatódik a csihi-puhi a Busou renkin 7. kötetének elejében, jelesül az 55-58. fejezetekben.
A Korra legendájának 3. része is elkészült, jó szórakozást hozzá! 🙂

2012. március
Itt a tavasz, és folytatódik az Embalming londoni rejtélyeinek sora a 13-14. fejezetekben 🙂 Plusz kikerült külön oldalként az a minimális animékbe való kontárkodás, amit eddig elkövettünk. (csak valahogy elfelejtődött, hogy volt egy feliratunk 😆 )
A vonatos_srác ezennel átkerül a befejezett sorozatok közé, olvashatjátok a 3. kötet végét, vagyis a 22-27. fejezeteket. Banzai! 🙂
Olvasható a Busou renkin 6. kötet vége, a kissé drámázósabb 49-54. fejezetekkel; de hogy némi tavaszi rózsaszín is legyen, a Tokió lasztocska 4. fejezete szintén kész.
A sok manga mellé társult a Korra legendája sorozat is, mint “anime”, az első két rész az Anime feliratok aloldalról tölthető 🙂 (videót külön kell hozzá vadászni, ezek csak feliratok)

2012. január
Kikerült két új Kaze hikaru fejezet a 20. kötetből, illetve a Tokió lasztocska 3. fejezete.
Átmenetileg egy másik fájlmegosztóra kerültek a letöltések, remélhetőleg minden link oké 🙂 Emellett a hosszabb mangáknál kötetes a letöltés, ami megkönnyíti az életet hosszútávon 🙂 (ilyenkor egy-egy új fejezet persze hosszabb ideig lesz önmagában letölthető, csak pl. a Kaze hikaru lassan kezelhetetlenné vált a ~100 fejezetével ^_^; )

2012. január 19.
Nem ilyen első frissítés volt tervezve 2012-re, de sajnos a net átka közbeszólt… Mint azt észrevehettétek, a fejezeteket Megauploadról lehetett letölteni, az oldalt viszont a mai napon lekapcsolták. Megoldás keresése folyamatban, a baj, hogy a MU volt eddig az egyik legstabilabb, legátláthatóbb hely a fájlokhoz, és ha végleges a bezárása (eléggé úgy tűnik), akkor hasonló kaliberűt kell keresnünk, ami nem lesz egyszerű… Addig is a türelmeteket kérjük, a letöltések nyilván nem lesznek elérhetőek, amíg ezt nem sikerül orvosolni… Alternatívaként jelenleg az AnimeAddicts-et tudjuk ajánlani, ahol minden fordításunk megtalálható.

2011. december
A vonatos_srác 14-21. fejezettel átlépett az utolsó kötetébe, valamint a Tokió lasztocska is frissült a 2. fejezettel 🙂 Ezúton kívánunk mindenkinek kellemes ünnepeket! 🙂
Elnézést, ha valaki az extrás címről nem tudta betölteni az oldalt, ideiglenesen nem volt jó az átirányítás, de már működik, vélhetően jó sokáig stabilan (meg már fel lett írva, hogy néha nem árt ránézni…). Azért ha legközelebb ilyen lesz, a sima WordPress-es (https://boukendan.wordpress.com) cím is használható, csak az extra.hu-s verzió már “hozzánk nőtt” 🙂

2011. szeptember 26. – Születésnapi friss
Bár eddig ilyen nem nagyon volt, most lesz! 🙂 A csapatunk 6. évébe lépett (iskoláskor :D), és ez alkalomból a szokásosnál kicsit több újdonság került fel az oldalra. Először is, Kaze hikaruból a 19. kötet vége (93-95. fejezet), vagyis az angol kiadás ismételten beérve, így ennél a sorozatnál megint a türelmeteket kell kérnünk. Másrészt, hogy kiegyenlítődjenek az erőviszonyok, a Busou renkinből szintén olvasható két fejezet a 6. kötetből (47-48.), ésss hogy ne csak ez a két sorozat menjen mindig, A vonatos_srác szerencsétlenkedései is folytatódnak a manga 11-13. fejezeteiben. 🙂
Reméljük, továbbra is velünk tartotok!

2011. szeptember
Hogy jól kezdődjön az iskola azoknak, akiknek most kezdődött: a Kaze hikaru 91-92. fejezetével belevágtunk a legújabb angol nyelven kiadott kötetbe 🙂 Lazításul azért tölthető a Busou renkin 46. fejezete is 🙂

2011. augusztus
Shounen-augusztus: Busou renkin 37-45, Peace maker 6. fejezet, jó szórakozást! 🙂
(ó, és errefelé is átvette a hatalmat a Nagy Kék Testvér, így lehet minket “lájkolni” a Facebook-on is :))

2011. július
Tudom, hogy szinte hihetetlen, de kész a HanaKimi 26. fejezete 🙂
És felkerült a HanaKimi 25. fejezete is, sorry a kavarcért~~ ^_^

2011. május
Hogy rövidre zárjuk a 4. kötetet, tölthető a Busou Renkin 34-36. fejezete.
Kis meglepetés: A vonatos_srác 10 fejezetével indul a manga 2. kötete 🙂 Emellett tervezettbe bekerült debütál a Tokió lasztocska, ami frissen indult angolul, szóval kérdés, mennyire lehet majd vele haladni, de egy nagyon kellemes kis shoujo 2 kötettel 🙂

2011. április
Kisebb szünet után dizájnt váltottunk, illetve a másik friss, hogy elérhető a Busou Renkin 27-33. fejezete, reméljük, mindkettőt örömmel fogadjátok 🙂

2011. február
Az 5. fejezettel lezárult a Peace Maker Kurogane 1. kötete.

2011. január
Kis újévi utófriss, a Busou renkin 3. kötetének vége, a 24-26. fejezet is olvasható 🙂
Egy lassan három hónapos tartozás is letudva (már ami az angol fordítás beérését illeti), elkészült a Hinata no Ókami 2. fejezete. Másrészt, bekerült a projectek közé a Peace Maker Kurogane (nincs elég sorozatunk, na :D), aminél hamarosan várható is a start ami el is startolt az első két fejezettel 🙂
Tölthető a Peace Maker Kurogane 3-4. fejezete, illetve kisebb javításon esett át az első két fejezet is, mivel a mangaka sikeresen megtréfálta a fordítót a hülye nevével, amit össze-vissza használ.

2010. dec. 31./2011. jan. 1. – Újévi friss
Hát küzdelmes év áll mögöttünk, de azt hiszem, így a végére mindannyiunkat újra elkapott a lendület, úgyhogy biztosan sok szépet várhatunk még a 2011-es esztendőtől is. Nagyon köszönjük, hogy idén is türelmesen és elnézően kitartottatok mellettünk, és köszönjük, hogy olvassátok a munkáinkat. Igyekszünk jövőre jobban meghálálni, mint idén 🙂 *ölel mindenkit*
A friss pedig nem más mint: Hosszú idő után Hanakimi 3 és 4 fejezet. (Tudom, a régi hanakimiseknek ez nem olyan nagy újdonság, de mégis csak haladás :)) És a Busou Renkin harmadik kötetéből az 1-6. fejezetek 🙂
Reméljük, elegendő olvasnivalót szolgáltattunk az évkezdéshez. Akemashite omedetou. Boldog Új Évet!

2010. december
Stabilan elérhető az oldal, össze is szedtünk szépen mindent. A hosszabb elektronikus kényszerpihenő során viszont fordítói részről nem pihentünk, úgyhogy lehet nézelődni, felfedezni, ilyesmi :) És persze hozzászólni, kritizálni, dicsérni, bármi jöhet, hideg-meleg :) (bár a meleget jobban szeretjük így télen)
Kikerült a honlapra a Hokuriku szelleme című manga Watsuki tollából 🙂 (angolul és magyarul is olvasható)

Hozzászólás

6 hozzászólás

 1. Dunai Zsuzsanna

   /  október 5, 2012

  Sziasztok !
  Nagyon jó kis oldalt hoztatok össze, engem a mangák érdekelnek le is töltögettem ami tetszett csak sajnos a Yaoikat nem tudom,hol lehet beszerezni a szükséges jelszavakat?
  Előre is köszönöm.

  Válasz
 2. Dia-chan

   /  január 19, 2013

  Hello én imádom az oldalatokat és a Soul Eater-t de láttam h sajnos ejtettétek, viszont én télleg nagyon imádom úgyh azt szeretném kérdezni h a fordító csapatommal ami 1ik barátnőmből áll XDXD folytathatjuk? *_* Léci válaszoljatok!!!

  Válasz
 3. Nahoa

   /  július 21, 2013

  Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Az Uso to Kissnek lesz valamikor foltatyása? Mert ha jól látom a 7. fejezete nincs lefordítva, vagy nincs is 7. fejije?
  Mielőbbi válaszotokat köszönöm! :3

  Válasz
  • Szia!
   Az az igazság, hogy ez a fejezet megvolt egyszer, csak az idők során elkeveredett… (még egy másik tárhelyünkön megvolt valószínűleg, de azt azóta törölték) Ha sikerül előbányásznunk valahonnan, akkor mindenképp kirakjuk. 🙂

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: